Advertisement

Ο Σαββίδης κόντρα στην …υπομονή

Ο Σαββίδης κόντρα στην …υπομονή

Πολλές ημέρες έχουμε να γράψουμε αλλά …δεν γίνονταν και αλλιώς. Πλάκα – πλάκα από τον τελευταίο αγώνα στην Τρίπολη νιώθω ότι πέρασαν ...δύο μήνες! Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.

Ήταν αυτός ο αγώνας όπου ο ΠΑΟΚ δεν… κατέβηκε να αγωνιστεί και να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Έλεγαν και ξαναέλεγαν τα στελέχη του ότι… «αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, περιμένουμε πως και πως τον τελικό, θα δώσουμε τα πάντα για έναν τίτλο» αλλά όταν ήρθε η ώρα ώστε τα λόγια να γίνουν πράξη, αυτοί «λύγισαν». Μεγάλο στίγμα για όσους συμμετείχαν σε εκείνη την βραδιά…

Δυστυχώς αυτή η ομάδα που δεν είναι κακή ή ανύπαρκτη, που έχει προσανατολισμό, που δεν έχει κακό ρόστερ, που δεν τις λείπουν οι προσωπικότητες, κατάφερε να φανεί λίγη απέναντι στους Τσιαμπούρη – Κοντοέ- Πιπίνη – Κουρμπέλη- Γεωργακόπουλο – Καλαντζή και στα… 30-40 γεμίσματα που έγιναν από την άμυνα του Σανκαρέ προς τον Περόνε. Και όλοι τώρα θα καθίσουμε Σάββατο βράδυ να δούμε τον Ράγιος και τον Ντε Μπλάσις να διεκδικούν το κύπελλο…

Για το οποίο φυσικά φταίει ο Δώνης! Υπήρχε περίπτωση να μην φταίει; Στα σοβαρά, προφανώς έχει ευθύνη που οι παίκτες δεν έπαιξαν ποτέ για εκείνον. Έχει ευθύνη για το ότι δεν τους ενέπνευσε, για το ότι η ομάδα του στα δύσκολα, πάντα λύγιζε. Για το ότι έφυγε από τον ΠΑΟΚ και σχεδόν κανείς (εντός ομάδας) δεν στεναχωρήθηκε, έχει ευθύνη. Για την εικόνα του γενικώς, έχει ευθύνη. Εντός ομάδας πάντως, ένας – δύο ίσως τρεις πανηγύριζαν που έφυγε… (Επί Σάντος οι περισσότεροι έκλαιγαν και επί Μπόλονι το 80% πανηγύριζε!!)

Προφανώς και δεν θα είμαι από εκείνους που θα του φορτώσουν τα πάντα, επειδή αυτό «πουλάει» και έτσι θα γίνω αρεστός.

Ο Δώνης δεν κρίνεται μόνο για την βραδιά της Τρίπολης ή της Βιέννης, όπου έχασε με… κατεβασμένα χέρια. (Για παράδειγμα στον ΠΑΟΚ ο Μπόλονι δεν θεωρείται επιτυχημένος επειδή έφερε 1-1 στην Καρπάτι και πέρασε, ή επειδή κέρδισε την Τότεναμ. Ούτε αυτό είναι απόλυτη επιτυχία,άρα ούτε το εντελώς αντίστροφο… απόλυτη αποτυχία).

Ο Δώνης (και ο κάθε προπονητής) κρίνεται από την πρώτη Ιουλίου, μέχρι και την ημέρα που φεύγει. Για όλα… Όσοι δεν αναγνωρίζουν ούτε ένα θετικό (συμμετοχή νέων, βελτίωση νέων, κατοχή μπάλας- κυριαρχικό ποδόσφαιρο έπειτα από χρόνια, 62 βαθμοί στο πρωτάθλημα, καλή προπόνηση (ασκησιολογίο) όπως έλεγε ακόμη και ο Γκαρσία, δυνατή έδρα) αποδεικνύουν την εμπάθεια και τους… άλλους λόγους που έπρεπε να εμφανίζεται από νωρίς ως αποτυχημένος.

Απέτυχε όμως σε μεγάλα ματς- στόχων και έπρεπε να τιμωρηθεί από την ιδιοκτησία που έτσι και αλλιώς σωστά σκέφθηκε ότι δεν ήταν δυνατό να τον προστατεύει κάθε μέρα από τους αγανακτισμένους οπαδούς που θεωρούν ότι αυτός «έφαγε» τον Γκαρσία. (Αυτό «βολεύει» άλλωστε…)
Φτάνει όμως με τον Δώνη που έτσι και αλλιώς δεν θα είχε μέλλον στον ΠΑΟΚ. Γι’ ακόμη μία φορά αποδείχθηκε (όπως λέει και ένας παράγοντας της ομάδας) ότι… «αν η κερκίδα βάλει στο στόχαστρο κάποιον, τότε είναι ελάχιστες οι ελπίδες αυτός να γλιτώσει». Το κακό είναι ότι… η κερκίδα το ξέρει αυτό!!

Για να το κλείσουμε: Ο Δώνης ως Έλληνας ήταν αντιπαθής από την πρώτη στιγμή. Δούλεψε, πέτυχε πράγματα από νωρίς σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, έχασε την Ευρώπη, κέρδισε 31 βαθμούς με τους Κουμάλο – Κάτσε-Κατσικά – Ρομπέρ και λοιπούς τον πρώτο γύρο, συνδύασε και αυτός την παρουσία του με δεκάδες θλάσεις, ενώ μετά από έναν κάκιστο Γενάρη, ενισχύθηκε και έκανε τρεις μήνες να ξαναχάσει… Επειδή όμως είναι όνομα μικρότερο του ΠΑΟΚ, δεν μπορούσε να ζητήσει περισσότερο χρόνο για να παρουσιάζει το κάτι παραπάνω, όπως συμβαίνει συνήθως με πολλούς προπονητές.

Η επόμενη ημέρα έφερε στον πάγκο τον Γεωργιάδη που είναι καλή λύση επειδή ξέρει την ομάδα από την καλή και την ανάποδη. Η ομάδα τώρα θέλει διαχείριση και όχι τρομερές αλλαγές. Δεν ξέρω βέβαια αν τα καταφέρει ο Γ.Χ. να βγάλει τον ΠΑΟΚ πρώτο, αλλά έχει πλάκα να λέμε ότι… έπρεπε ο Τσιστιακόφ και ο Βρύζας να έχουν έτοιμο το νέο προπονητή στις 27 Απριλίου όταν ο Σαββίδης αποφάσισε ξαφνικά να διώξει τον προπονητή…

Είναι φανερό ότι κανείς δεν έχει καταλάβει πως λειτουργεί ο Σαββίδης. (Πέρα από το ότι κανείς δεν έχει πληροφόρηση από τον ΠΑΟΚ και αυτό
φυσικά ενοχλεί…). Αυτοί που ξέρουν όμως λένε ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα που φανερώνουν ότι ο Σαββίδης δεν είναι εκείνος ο ποδοσφαιρικός παράγοντας που θα λειτουργήσει βάσει πλάνου- σχεδίων και ημερομηνιών. Είναι εντελώς απρόβλεπτος και μέχρι τώρα οι υφιστάμενοι του δεν τον έχουν πείσει να λειτουργήσει διαφορετικά. (Υπάρχουν άραγε άλλοι που θα τα καταφέρουν;)

Όσον αφορά το μέλλον, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι η λέξη… «υπομονή» δεν υπάρχει για τον ποδοσφαιρικό παράγοντα Σαββίδη. Καλώς ή κακώς… Γιατί υπάρχει μία περίπτωση η τρομερή πίεση που πάντα θα ασκεί ο ισχυρός ηγέτης στην ομάδα, να φέρει καλά αποτελέσματα.

Ο Σαββίδης λοιπόν δεν θα περιμένει να χτίσει ή να δημιουργήσει μία ομάδα για να διεκδικήσει επιτυχίες σε 2-3 χρόνια. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να αγοράσει την ομάδα, η οποία άμεσα από το ερχόμενο καλοκαίρι θα φέρει αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι: Όσο τυχεροί είναι εκείνοι που δουλεύουν μαζί του (μεγάλες και σίγουρες αμοιβές) τόσο άτυχοι είναι σε επίπεδο κατανόησης και υπομονής, ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις.

Αυτή είναι η αλήθεια και θα αποδειχθεί αργά ή γρήγορα, χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτή η πραγματικότητα θα κάνει καλό ή κακό στον ΠΑΟΚ. Και η… τύχη θα παίξει μεγάλο ρόλο, μια και απόλυτη ή τυφλή στήριξη δεν θα έχει ΚΑΝΕΙΣ.

Φυσικά και κανείς από όσους είναι τώρα στον ΠΑΟΚ δεν θα τολμήσει να αναφέρει κάτι σχετικό όσο… είναι ακόμη στην ομάδα.

* Ο ΠΑΟΚ που ασχολήθηκε με την δυσφήμιση που προκάλεσε ο Δώνης (θεωρώντας ότι αυτός ήταν ο σοβαρός λόγος που έπρεπε να σπάσει το συμβόλαιο μαζί του) δεν ασχολήθηκε καθόλου με όσα δυσφημιστικά γράφτηκαν και αφορούν απειλές… Όλως τυχαίως λίγο μετά, να και η παρέμβαση εισαγγελέα για έρευνα. Εκτός κι’ αν βολεύει αυτή η κατάσταση…

* Γι’ αυτή την υπόθεση του Δώνη με την αποζημίωση, ξέρουν και μέσα στην ΠΑΕ ότι δεν έχουν καμία τύχη. Μακάρι για τον ΠΑΟΚ να μην αναγκαστεί
να πληρώσει και το επόμενο συμβόλαιο, γιατί τότε βλέπω να την πληρώνουν πάλι οι… «άμαχοι».

* Μαθήματα ποδοσφαίρου από τον Αναστασιάδη: «Ο ΠΑΟΚ έχασε το κύπελλο όταν πριν τον δεύτερο αγώνα μπήκαν οι… δικαιολογίες στα αποδυτήρια. Όταν έκαναν δηλώσεις για τον διαιτητή. Όταν άρχισαν να μιλάνε για ντόπινγκ κοντρόλ…».
Έτσι είναι… Πολύ απλά τα πράγματα. Όσοι προκατέλαβαν «σφαγή» του ΠΑΟΚ από τον Σπάθα και όσοι έθεσαν θέμα ντόπινγκ, έδωσαν άλλοθι στους παίκτες. Έγκλημα έκαναν. Ότι χειρότερο δηλαδή στο ποδόσφαιρο. Ποιος θα το παραδεχθεί όμως; Πάντα κάτι άλλο φταίει… Ποτέ εμείς!!

Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου