Advertisement

Η ώρα της κρίσης έφθασε!

Η ώρα της κρίσης έφθασε!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο gazzetta.gr για τη σπουδαιότητα της πορείας του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, στις αποφάσεις του Σαββίδη.

Κριτήριο για όλες τις μελλοντικές αποφάσεις του Ιβαν Σαββίδη θα αποτελέσει η παρουσία και η πορεία του ΠΑΟΚ στην διάρκεια του μίνι πρωταθλήματος. Οι αγώνες των πλει οφ έχουν πάρει τη μορφή εξετάσεων για όλους όσοι ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και την λειτουργία της ΠΑΕ.

Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου δεν έχει εκφράσει ακόμα την απογοήτευση του για τον αποκλεισμό της ομάδας από τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Είναι όμως γνωστό σε όλους στην Τούμπα ότι μοιάζει με… χύτρα ταχύτητος έτοιμοι να… εκραγεί.

Ο Σαββίδης είχε καταστήσει σαφές ότι αξίωνε μια διάκριση από την ομάδα στον 1ο χρόνο παρουσία του στην Τούμπα. Το μήνυμα το είχαν λάβει όλοι. Παίκτες, τεχνική ηγεσία, υπάλληλοι, συνεργάτες, διοικητικά στελέχη αλλά δεν φρόντισαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μεγαλομετόχου που δεν ήταν και παράλογες.

Για να φθάσει στον τελικό δαπάνησε σχεδόν 1.500.000 ευρώ ο Σαββίδης τον Ιανουάριο προσθέτοντας στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τους Ιτανζ, Σίλντεφελντ, Καμαρά, Ολίσε, Κατσουράνη και Βούκιτς. Η υπέρβαση που έγινε το χειμώνα αφορά ιδιαίτερα τους τρεις παίκτες που αποκτήθηκαν ως δανεικοί (Ολίσε, Καμαρά, Σίλντεφελντ) καθώς οι άλλοι τρεις έχουν συμβόλαιο και τον επόμενο χρόνο.

Στην διάρκεια των πλει οφ ο ομογενής επιχειρηματίας θα διαπιστώσει αν η πρόχειρη χειμερινή του επένδυση είχε νόημα. Και δεν θα κρίνει μόνο τους παίκτες αλλά και όσους εισηγήθηκαν την απόκτηση τους. Όσους έκαναν τις επιλογές και φυσικά τους συνεργάτες του που χάραξαν την πολιτική που ακολούθησε η ομάδα από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Τη νύφη για την αποτυχία στο θεσμό του Κυπέλλου πλήρωσε πρώτος ο κύριος υπεύθυνος  Γιώργος Δώνης αλλά δεν είναι ο μόνος που φέρει την ευθύνη. Στο κάδρο των κρίσεων του Σαββίδη μπήκαν πλέον όλοι όσοι διαχειρίζονται τα χρήματα του και λαμβάνουν αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο της ομάδας.

Παράλληλα με τους παίκτες που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο θα κριθούν και όλοι οι υπόλοιποι. Όσοι απολαμβάνουν δηλαδή συμβόλαια αρκετά ικανοποιητικά για τα δεδομένα του Ελληνικού ποδοσφαίρου έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να εισπράττουν τα χρήματα τους χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς το άγχος των προηγουμένων ετών.

Πρόθεση του δεν είναι να πάρει κεφάλια, όπως χαρακτηριστικά λέμε στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να κρίνει όσους εμπιστεύτηκε και να λάβει αποφάσεις για το μέλλον. Έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε ότι δεν σκοπεύει να διαθέτει χρήματα χωρίς αντίκρισμα. Απαιτεί αποτελέσματα όπως τα απαιτούν και οι φίλαθλοι της ομάδας που έμειναν για άλλη μια φορά με την… όρεξη ενός τελικού.

Δεν χρειάζεται να πει σε κανέναν ο Σαββίδης ότι έφθασε η ώρα της κρίσης. Το ξέρουν καλά όλοι όσοι κατοικοεδρεύουν στην Τούμπα. Το νιώθουν από την βουβαμάρα των στελεχών που έχουν καθημερινή η τέλος πάντων συχνή επαφή με τον μεγαλομέτοχο!

Με λίγα λόγια… ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου