Advertisement

Ζαγοράκης και Γκαρσία!


Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στo blog του στο gazzetta.gr για τις κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα του ΠΑΟΚ και την υπόθεση του Πάμπλο Γκαρσία.

Αποφασισμένος να πλαισιωθεί ο ίδιος αλλά και να πλαισιώσει τον ΠΑΟΚ με προσωπικότητες που έχουν απήχηση στον κόσμο είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει από καιρό πάρει τις αποφάσεις του και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της εφαρμογής του πλάνου.

Η αναμενόμενη ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον Θόδωρο Ζαγοράκη θα αποτελέσει την απαρχή του σχεδίου που έχει στο μυαλό του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Ο ομογενής επιχειρηματίας θέλει τον πρώην πρόεδρο του Δικεφάλου σε ενεργό ρόλο τόσο στις επιχειρήσεις του όσο και στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να πείσει τον Ζαγοράκη να μην δεχθεί την πρόταση που είχε στη διάθεση του από την ΕΠΟ και να μείνει στην Θεσσαλονίκη για να διαδραματίσει ρόλο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Εκτιμώ ότι το επόμενο βήμα του Ιβάν θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Οι εισηγήσεις που έχει στα χέρια του από στενούς του συνεργάτες αλλά και τον Θόδωρο Ζαγοράκη είναι απόλυτες σε ότι αφορά την επιστροφή του Ουρουγουανού στην οικογένεια του ΠΑΟΚ σε ρόλο που θα συζητήσει μαζί του ενδεχομένως μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Η αγάπη και ο σεβασμός που τρέφουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Πάμπλο είναι στοιχεία που μόνο ασυγκίνητο δεν άφησαν τον Σαββίδη. Προσέξτε, δεν θα προτείνει στον Γκαρσία να δραστηριοποιηθεί στην ομάδα γιατί το θέλει ο κόσμος αλλά γιατί και ο ίδιος θεωρεί και πιστεύει άνθρωποι με τη φιλοσοφία και τα ιδανικά του Γκαρσία μπορούν να προσφέρουν για να φθάσει ο ΠΑΟΚ στο επίπεδο που έχει ονειρευτεί ο μεγαλομέτοχος.

Και το διευκρινίζω γιατί ο Σαββίδης δεν έχει δώσει δείγματα ανθρώπου που συμβιβάζεται και κάνει χατίρια. Αν δεν είναι πεπεισμένος ότι πρέπει να κάνει κάποια κίνηση δεν την κάνει. Δεν είναι ο επιχειρηματίας των δημοσίων σχέσεων. Αντιθέτως έχει το προφίλ του επιχειρηματία των ρήξεων όπου και όποτε χρειαστούν προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια του.

Το ζητούμενο για τον Ιβαν είναι να συσπειρώσει το σύνολο των φίλαθλων της ομάδας με τη στελέχωση του ΠΑΟΚ και παράλληλα να αποκτήσουν οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα λάμψη από προσωπικότητες που εκτιμούν και σέβονται όχι μόνο οι φίλαθλοι του Δικεφάλου αλλά η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Για τους λόγους αυτούς θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι στη. φαρέτρα του θα προσθέσει και άλλα. βέλη. Ο Σαββίδης θα ανοίξει τον κύκλο των ανθρώπων με τους οποίους θα συνεργαστεί. Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα ως δείγμα των σκέψεων του. Πριν από καιρό συζητούσε σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση συνεργασίας στον Οτο Ρεχάγκελ. Στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό θα ανέθετε συγκεκριμένο ρόλο.

Τα σχέδια του ναυάγησαν όταν ο Γερμανός τεχνικός επιλέχθηκε από την κυβέρνηση της χώρας του (και δέχθηκε) να χρησιμοποιηθεί ως. ειρηνοποιός στην Ελλάδα. Ο Σαββίδης δεν μπήκε καν στον κόπο να διαπιστώσει αν υπήρχε έδαφος συνεργασίας με τον Χερ Οτο θεωρώντας ότι θα ήταν αδύνατο ο Ρεχάγκελ να αρνηθεί να υπηρετήσει την πατρίδα του.

Ο Σαββίδης θέλει να ριζώσει στην Τούμπα και στις συνειδήσεις των Ελλήνων και θα ξέρει ότι για να το πετύχει χρειάζονται σωστή στρατηγική, συνέπεια και τους κατάλληλους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου