Advertisement

Υπερπροσπάθεια από τον ψυχοβγαλτικό ΠΑΟΚ

Υπερπροσπάθεια από τον ψυχοβγαλτικό ΠΑΟΚ

Μετά από κάθε αγώνα του "Δικεφάλου" επιβεβαιώνεται και γίνεται όλο και πιο φανερό ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμη ομάδα που μπορεί να μετατρέπει παιχνίδια σε ...φιέστες. Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τον ημιτελικό κόντρα στον Αστέρα σε μία σειρά αγώνων που θα κρίνουν αν η φετινή σεζόν θα είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη για τον "Δικέφαλο". Στην παρούσα φάση, βέβαια, και είναι λογικό, το μυαλό όλων στην "ασπρόμαυρη" οικογένεια βρίσκεται στο Κύπελλο, που προηγείται χρονικά των πλέι οφ, και στο πως ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Φυσικά, θα ακολουθήσουν και τα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος που θα είναι εξίσου σημαντικά, με δεδομένο πως ο "Δικέφαλος" με τον Ιβάν Σαββίδη μπροστάρη και τις κινήσεις που αναμένεται να κάνει το καλοκαίρι, έχει καλές τύχες να προχωρήσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πάμε, όμως, ξανά πίσω και στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, αγώνας από τον οποίο βγήκαν αρκετά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Κατ΄αρχήν, αυτό το ματς αποτέλεσε ένα ισχυρό "μήνυμα" προς όλους μας, ότι ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν είναι σε θέση να μετατρέπει παιχνίδια σε... φιέστες. Κάθε αγώνας και δη με αντιπάλους με την ποιότητα του Αστέρα, απαιτεί απ' όλους τον απαραίτητο σεβασμό, ενώ, παράλληλα, δεν υπάρχει ακόμη η... άνεση ο "Δικέφαλος" να θεωρείται σε κρίσιμους αγώνες με δυνατές ομάδες το απόλυτο φαβορί. Δεν φαίνεται να το αντέχει...

Θέλετε γιατί ήταν η μοναδική ομάδα που τον Ιανουάριο προχώρησε σε έξι προσθήκες, που ακόμη μπολιάζονται με την υπόλοιπη ομάδα, θέλετε γιατί κάποιοι από αυτούς που στελεχώνουν στο αγωνιστικό τμήμα, ίσως, δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των μεγάλων στόχων, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να είναι μέχρι το τέλος της περιόδου ψυχοβγαλτικός και μόνο αν παίκτες και τεχνική ηγεσία βγάλουν στο γήπεδο το 101% των δυνατοτήτων τους θα μπορέσουν οι "ασπρόμαυροι" να πετύχουν τους στόχους τους.

Γιατί -όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Αστέρα-, πολύ απλά, ο ΠΑΟΚ δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο να παίζει σε μεγάλη διάρκεια χρόνου ποδόσφαιρο κατοχής, έχει κενά διαστήματα που αν ο αντίπαλος διαθέτει ικανούς ποδοσφαιριστές μπορεί άνετα να τα εκμεταλλευτεί, ενώ, συν τοις άλλοις, όπως αποδείχτηκε στο ματς κόντρα στον Λεβαδειακό -όπου ο "Δικέφαλος" κινδύνευσε να χάσει βαθμούς- δεν αντέχει το μαζικό rotation, με αποτέλεσμα σε κάποιους παίκτες να έχει επέλθει κούραση.

Αυτό το σκηνικό το περιμένουμε, ακόμη, για παράδειγμα, και στον αγώνα με τον Ατρόμητο στην Τούμπα για τα πλέι οφ. Οχι γιατί η ομάδα του Περιστερίου τρομάζει, αλλά γιατί, ακόμη, ο ΠΑΟΚ δεν πατάει καλά στα πόδια του. Είναι στιγμές που ο "Δικέφαλος" σε κάνει να πιστεύεις ότι ακόμη ψάχνεται, παρόλο που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της σεζόν.

Ο εκ των κορυφαίων σε άλλα παιχνίδια Αποστολόπουλος την Τετάρτη δεν ήταν στην μέρα του, όπως και ο Σαλπιγγίδης, ενώ ο Ιτάνζ εξέπληξε ευχάριστα. Ο ΠΑΟΚ εδώ και περίπου 1,5 χρόνο έχει χάσει τον κορμό του και προσπαθεί να βρει καινούργιο. Ισως, τελικά, αυτή να είναι και η βασική διαφορά με τις περασμένες πέντε σεζόν, όπου στο 80% των αγώνων του ο "Δικέφαλος" ήξερε ότι μπορούσε να βασιστεί σε ένα γκρουπ παικτών, όπως ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας, ο Βιεϊρίνια, ο Σορλέν, ο Βιτόλο και ο Μουσλίμοβιτς. Μάλλον, λοιπόν, όταν ξαναφτάσει σε αυτό το σημείο, τότε θα μπορέσουμε και πάλι να μιλήσουμε με σιγουριά για έναν ΠΑΟΚ ακλόνητο φαβορί. Μέχρι τότε χρειάζεται υπομονή...

Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου