Advertisement

Είναι φτήνια κύριε Ιβάν!

Είναι φτήνια κύριε Ιβάν!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναλύει πώς χρησιμοποιήθηκε ο Δώνης από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και γράφει για την ανάρμοστη "ντρίμπλα" της ΠΑΕ στο ζήτημα της αποζημίωσης. 

Περίπατο πήγανε οι "θεατρινισμοί" που έκανε στο Καραϊσκάκη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακτήσει μέρος από την απολεσθείσα ευαρέσκεια της Θύρας 4 και ένα διοικητικό "χάδι" προς το πρόσωπό του. Την εύνοια του μεγαλομετόχου, για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή, αποσκοπώντας σε μακροημέρευση στον πάγκο της ομάδας.

Για τις υπερβολές του Γιώργου Δώνη, τις εξάρσεις και την αποβολή του στο παιχνίδι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, τα έγραφα την επόμενη μέρα -όπως έχετε την ευκαιρία να θυμηθείτε, κλικάροντας το link- και πέσατε πάρα πολλοί να με ...φάτε.

Εννοούσα ότι το προδιαγεγραμμένο τέλος του, το είχε αντιληφθεί ο Έλληνας προπονητής, αφού δεν ζύγωνε καν με ευκολία στο parking της Τούμπας για να παραλάβει το αυτοκίνητό του, από την ημέρα που (ουσιαστικά αυτός) έδιωξε οριστικά και αμετάκλητα από την ομάδα, το λατρεμένο ποδοσφαιριστή των οργανωμένων οπαδών. Τα επεισόδια σε βάρος του ήταν επαναλαμβανόμενα, καθώς το ποτάμι της οργής είχε ξεχειλίσει και δεν γύριζε πίσω.

Ο Δώνης ήταν persona non grata για τις δυτικές συνοικίες και την πάνω πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπως είχα προβλέψει εδώ και ενάμιση μήνα στο άρθρο με τίτλο:  "Α, ρε Γιώργο, σε κατάπιε ο Τσε Γκεβάρα!".

Κι ας πάλευαν ο ίδιος και το φιλικό περιβάλλον του να εμφανίσουν μια κατάσταση που …έσταζε μέλι μεταξύ εκείνου και του Ιβάν Σαββίδη. Ο οποίος, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους και κίνηση τακτικής, εκφραζόταν δημόσια υπέρ του τεχνικού της ομάδας του, αλλά στο μεταξύ τον είχε στην …εξώπορτα!

Υπενθυμίζω ότι πρώτα του "πετσόκοψε" τις απολαβές που προβλέπονταν στο συμβόλαιό του, ρίχνοντάς του το "τυράκι" ότι θα συνέχιζαν αγκαλιασμένοι και του χρόνου και, ακολούθως, τον "άδειασε" ως συνέπεια του φιάσκου της Τρίπολης.

Βάζοντας, αγαπητοί φίλοι, σε μια τάξη τα κομμάτια του παζλ, το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι ο Γιώργος Δώνης ήταν "τελειωμένος" από καιρό και (έκανε πως) δεν το ήξερε. Ή ήθελε να "παραμυθιάζεται" και μόνος του!

Μόνο το …θαύμα να στεφόταν ο ΠΑΟΚ Κυπελλούχος θα τον έσωζε. Γιατί υπό τοιαύτη συνθήκη θα είχε η διοίκηση Σαββίδη, άλλοθι προς τους σκληροπυρηνικούς ένα τρόπαιο βρε αδελφέ!..

Τώρα, όμως, η διοίκηση Σαββίδη δεν είχε κανένα λόγο να κάνει άλλο υπομονή και τον πέρασε "πριονοκορδέλα" προτού καλά-καλά πατήσει πίσω το πόδι του από την Αρκαδία στο Αεροδρόμιο "Μακεδονία". Πριν καν μπει στο αεροπλάνο του γυρισμού ήταν "αποκεφαλισμένος". Καθώς, επί της ουσίας, τον Δώνη δεν τον "έφαγαν" ούτε ο καλύτερος τεχνικός, Σάκης Τσιώλης, ούτε ο ανώτερος (ως ομάδα) Αστέρας, ούτε στο φινάλε η ανικανότητα να παίξει τουλάχιστον τελικό στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Δικέφαλος.

Το πνεύμα εκδίκησης του Πάμπλο

Ο Γκαρσία τον "καθάρισε". Ο Ουρουγουανός-σύμβολο για τον κόσμο, που ναι μεν έχει εκδιωχθεί, ωστόσο το πνεύμα της εκδίκησής του, τον κυνήγησε ώσπου να τον εξολοθρεύσει τον Μακεδόνα προπονητή.

Και επειδή μιλάμε για τον κόσμο και δη τους οπαδούς – τη φωνή λαού, οργή Θεού – τίποτα "πρόχειρος" είναι ο Ιβάν να μη δώσει λογαριασμό στις βουλές της κερκίδας; Χθεσινός στο ποδόσφαιρο, άπειρος και παρασυρμένος από παρατρεχάμενους και "τιτιβίζοντες", μπορεί να είναι (ακόμα) το αφεντικό του ΠΑΟΚ, αλλά χαζός ασφαλώς και δεν είναι.

Γι΄ αυτό και δεν θέλησε να χρεωθεί και μία επιπλέον αποτυχία της ομάδας. Αν κρατούσε το Δώνη, έστω να έληγε η σεζόν, όμως στο μεταξύ ...κατόρθωνε ο Δικέφαλος του βορρά να χάσει και τα πλέι οφ και να μείνει εκτός ευρωπαϊκού στόχου; Πιθανός εφιάλτης. Οπότε, 1.000 φορές ο Γ.Χ. στον πάγκο, παρά ο "καμένος Γιώργος", για να μην πω και …100 φορές χωρίς πηδαλιούχο στο πιλοτήριο η ομάδα ως το καλοκαίρι, αλλά επ’ ουδενί με Δώνη!..

Άλλωστε το "τρένο" μια χαρά του είχε ξεπλύνει και …τη μπουγάδα. Η ΠΑΕ απαλλάχθηκε από το "βαρύ" συμβόλαιο του Πάμπλο Γκαρσία, ενός ποδοσφαιριστή ευρισκόμενου στη δύση της καριέρας του και "σύμβολο", "είδωλο" της εξέδρας, με εκκωφαντικό λαϊκό "γκελ". Σε μια εποχή που ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του μπαίνουν δυναμικά στον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο, δεν είναι καθόλου κακό και άχρηστο, να καθαρίζει το τοπίο από οποιουσδήποτε άλλους πόλους λαϊκής έλξης… Άφησαν λοιπόν τον Δώνη να γίνει ο "κακός" της υπόθεσης. Και αργότερα θα απαλλάσσονταν και από τους δύο: Πρώτα από τον παίκτη και ύστερα από τον τεχνικό…

Απάδει και με την ιστορία του ΠΑΟΚ

Η μεταφορά της "κοκορομαχίας" ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Γιώργου Δώνη στα δικαστήρια για το συμβόλαιο του προπονητή, μου κάνει πάντως τρομερή εντύπωση. Μου ηχεί ως αναξιοπρεπές στα αφτιά μου από πλευράς ιδιοκτησίας εταιρίας και απέναντι στην ιστορία του συλλόγου.

Ένας νέος μεγαλομέτοχος, με φήμη "μεγιστάνα" και πέπλο "Μεσσία" - όχι μόνο για τον λαοφιλή σύλλογο της Θεσσαλονίκης αλλά και για πολλές επιχειρήσεις του δημοσίου – δεν μπορεί να είναι τόσο φτηνός στο αλεύρι και ακριβός στα πίτουρα!

Κάτι για 200 χιλιάρικα άκουσα ότι ήταν το ποσό της αποζημίωσης του Δώνη. Σιγά τα λεφτά, σιγά το πράμα για τον ζάμπλουτο (!) κύριο Ιβάν! Εκεί κόλλησε; Και να τρέχει τώρα στις δικαστικές αίθουσες και όπου αλλού τους καταγγείλει ο Δώνης για 200.000 ευρώ; (το ξαναλέω). Όταν ετοιμάζεται να κάνει τον ΠΑΟΚ …Μπαρτσελόνα, όπως έχει υπονοήσει; "Φτηνή" κίνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου