Advertisement

Ο υπό... κατασκευή ηγέτης Ολίσε


O Στέλιος Μοσχούλας γράφει στο SportDay.gr για το πώς ο Σεκού Ολίσε μπορεί να πάρει τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του.
Μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι ο ΠΑΟΚ δεν έβαλαν ρήτρα αγοράς για τον δανεικό Σεκού Ολίσε. «Ο παίκτης έχει μεγάλη αξία, μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, όμως πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Ελλάδας», λένε στον «Δικέφαλο» και το απόγευμα τού Σαββάτου ο Λιβεριανός μεσοεπιθετικός απέδειξε ότι μπορεί να πάρει την ομάδα στις... πλάτες του, ακόμη και σε αγώνες που η μπάλα... καίει. Κι από αυτούς ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει... μπόλικους μέχρι τις αρχές Ιουνίου, τόσο για το κύπελλο όσο και για τα πλέι οφ τού πρωταθλήματος.

Ο Ολίσε είναι πολύ γρήγορος (μαζί με τον Καμαρά προσέδωσαν άλλη ποιότητα στα άκρα τού ΠΑΟΚ), διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, μπορεί να βάλει και γκολ, όμως ακόμη δεν μπήκε 100% στα... βαθιά της ελληνικής πραγματικότητας.


Για παράδειγμα στη φάση του 15΄ τού αγώνα με τη Βέροια, όταν ο Λίνο τού έβγαλε συστημένη σέντρα, δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να σκοράρει με το κεφάλι. Ο νεαρός Λιβεριανός είναι ακόμη αγχωμένος...

Σε άλλες... εποχές θα είχε σκοράρει, θα είχε πανηγυρίσει και θα ήταν άμεσα έτοιμος να τρέξει το επόμενο σπριντ. Ομως το Σάββατο έδειξε σαφή βελτίωση, μετά τον τραυματισμό που τον πήγε πίσω. Ο Δώνης, αυτόν τον Ολίσε, δύσκολα θα τον βγάλει από την ενδεκάδα, μια και τα πήγε καλύτερα όχι μόνο μπροστά, όχι μόνο και στις δύο πλευρές που κλήθηκε να παίξει, αλλά και στα ανασταλτικά του καθήκοντα που στα προηγούμενα ματς υστερούσε.

Αν καταφέρει, μαζί με τον Καμαρά και τις σταθερές αξίες, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Λόρενς να βρεθούν σε... ρέντα, ο ΠΑΟΚ θα βάλει γκολ με τη... σέσουλα σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν. Κι υπό την προϋπόθεση ότι τα στόπερ (Σίλντενφελντ, Κατσουράνης) αρχίζουν και γίνονται «ένα», αλλά και τα μπακ (Αποστολόπουλος, Λίνο) είναι άκρως αξιόπιστα, ο «Δικέφαλος» είναι το μεγάλο φαβορί για να παίξει στο τελικό (και να πάρει το τρόπαιο, μια και το θέλει πολύ σε σχέση με τον κορεσμένο Ολυμπιακό) τού κυπέλλου με αντιπάλους τους «ερυθρόλευκους», αλλά και να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Κι όλα αυτά τα αναφέρουμε διότι διαθέτει τη «βαριά φανέλα», τους δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους, την ηρεμία σε όλα τα επίπεδα λόγω τού Σαββίδη, το καλό (το καλύτερο από όσες ομάδες θα πάρουν μέρος στη διαδικασία) ρόστερ κι έναν προπονητή που πλέον βρήκε τα πατήματά του στο σύλλογο κι υπερτερεί από τους υπολοίπους που θα βρει μπροστά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου