Advertisement

Ιβάν, εδώ σε θέλω μάστορα!

Ιβάν, εδώ σε θέλω μάστορα!

Φυσικά και η πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας πρέπει να αποτελεί αυτό που λέμε "πρώτο θέμα" για τον αθλητικό Τύπο. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου. 

Η επιτυχία είναι τεράστια για μια ομάδα που εδώ και μερικά χρόνια έχει σταθερή ανοδική πορεία στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια ομάδα της περιφέρειας, που δείχνει υγεία, είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της και το ίδιο μοιάζει να καταφέρνει και στις αγωνιστικές.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ, κυρίως λόγο μεγέθους ως σύλλογος, αλλά και λόγω της οντότητας που του έχει προσδώσει τους τελευταίους μήνες η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, είναι αναμφισβήτητα ιεραρχικά πάνω από την επιτυχία του Αστέρα, τουλάχιστον σε επίπεδο σχολιογραφίας.

Όμως, δεν φτάνει μόνο να είσαι μεγάλη ομάδα. Πρέπει να καταξιώνεις αυτό το μέγεθός σου με τίτλους για να μπορείς να συντηρείς αυτό το τεράστιο όνομα που λέγεται ΠΑΟΚ.

Χθες λοιπόν, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος για ένα σπουδαίο ραντεβού με την ιστορία του. Δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος όχι να κατακτήσει το κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε καν να διαφυλάξει το δικό του προβάδισμα με 2-1 από τον πρώτο ημιτελικό.

Οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες. Πρώτα τον Γιώργο Δώνη, αφού αυτός είναι ο άνθρωπος που προετοιμάζει την ομάδα για τους αγώνες της. Μετά τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ακολούθως την διοίκηση και τους οπαδούς της ομάδας.

Οι οπαδοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης γιατί ασχολούνται διαρκώς με τον προπονητή (αρνητικά) και δεν του επιτρέπουν να παραμείνει απερίσπαστος στη δουλειά του.

Όταν ξέρεις ότι ακόμα κι αν πάρεις το… Τσάμπιονς Λιγκ (που λέει ο λόγος) δεν θα είσαι αρεστός σε μια σημαντική μερίδα φίλων της ομάδα που προπονείς, τότε είναι λογικό να κάνεις τα πράγματα στο μυαλό σου πιο περίπλοκα απ΄ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά την διοίκηση Σαββίδη έχει και αυτή τις δικές της ευθύνες. Όχι βέβαια γιατί είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και στον ΠΑΟΚ πληρώνονται πλέον κάθε 1η του μηνός.

Αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με την φορτική απαίτησή της για άμεσα αποτελέσματα και στόχους (κατάκτηση κυπέλλου και έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ) που ενδεχομένως στην αρχή της περιόδου να μην περνούσαν ούτε ως σκέψεις από το μυαλό του Βρύζα και των συνεργατών του.

Στην πορεία προέκυψαν, κυρίως λόγω της έλλειψης ανταγωνιστικότητας των υπολοίπων ομάδων στο πρωτάθλημα, αλλά αλήθεια πόσο έτοιμος ήταν ο ίδιος ο ΠΑΟΚ για αυτό το άλμα;

Σε κάθε περίπτωση τα πλέη-οφ είναι μπροστά και η διαχείριση της κρίσης του αποκλεισμού από το κύπελλο θα έχει μεγάλη σημασία για να μη χαθεί και ο στόχος της 2ης θέσης στην τελική βαθμολογία.

Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου