Advertisement

Με Ολυμπιακό κι Αστέρα παίζει ο ΠΑΟΚ το παρόν του!

Με Ολυμπιακό κι Αστέρα παίζει ο ΠΑΟΚ το παρόν του!

Αλλάζουν πολλά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μάλλιασε …το χέρι μας το γράφουμε. Πρέπει φυσικά, να αλλάξουν περισσότερα. Ουδείς αντιλέγει. Οι αλλαγές και φαίνονται αλλά κι ακούγονται… Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Εμείς πάντως, δεν εθελοτυφλούμε. Δεν κωφεύουμε επίσης. Καταγράφουμε κι εμείς – όπως το καταγράφει κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλος του «δικέφαλου» - τις αλλαγές. Αποδίδοντας τα σχετικά εύσημα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εντάξει;

Οι φίλοι του «δικέφαλου» όμως, θέλουν να δουν και καλή μπάλα. Με άλλα λόγια; Εάν κι εφ όσον δεν καταγραφεί σημαντική αγωνιστική αλλαγή – κι αυτό θέλει δουλειά πολλή - ο ήλιος δεν γυρίζει στην Τούμπα!

 Παράλληλα με την προσπάθεια ανοικοδόμησης της ομάδας τους … Παράλληλα με την προσπάθεια για την επίτευξη των κατ’ αρχήν στόχων: Τελικός Κυπέλλου και 2η θέση στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος … Θέλουν να δουν και καλή μπάλα. Ε, καλή μπάλα δεν βλέπουν! Όπως και να το κάνουμε, δεν βλέπουν.

 Τούτο δε, παρά την προσπάθεια η οποία καταβάλλεται. Σανιδώνει το γκάζι ο ΠΑΟΚ. Μαρσάρει. Βρυχώνται οι μηχανές του. Οι τροχοί όμως, σπινάρουν. Παίρνουν στροφές στον αέρα. Παράγεται ισχύς αλλά δεν παράγεται έργο. Η εδαφική υπεροχή κι η κατοχή μπάλας δεν αξιοποιούνται. Μιλάμε πάλι, για την άεργο ισχύ του ΠΑΟΚ …

 Γι αυτό σας λέμε: Δεν βλέπουν καλή μπάλα οι φίλοι του «δικέφαλου». Δεν απολαμβάνουν το θέαμα μαζί με το σκορ. Πανηγυρίζουν τα γκολ στην Τούμπα. Όταν γυρίζουν όμως, από αυτήν ανησυχούν!

 Η εποχή Ιβάν Σαββίδη ανέτειλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αγωνιστικά την 1η Ιανουαρίου 2013. Οι μεταγραφές επί «τσάρου» προσέδωσαν άλλο πρεστίζ. Βάραιναν το κύρος της ομάδας. Αύξησαν την δυναμική της. Λογικά ήρθαν τα θετικά αποτελέσματα. Ανέβηκε ο πήχης. Άνοιξε η όρεξη των φίλων του «δικέφαλου». Αν και τους κάθισε η μπουκιά στο στόμα με την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία. Διακρίνεται ήδη μία … ψυχρασία στον κόσμο.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι οι αγώνες με τον Αστέρα προσφέρονται, για να λιώσουν τον πάγο. Αυτές οι τρεις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ ουσιαστικά καθορίζουν το παρόν του. Για να στηρίξει το μέλλόν του.

 Κόντρα στον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα είναι πιστοποιητικό σημαντικής αλλαγής για τον ΠΑΟΚ. Κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης η πρόκριση είναι η πλησιέστερη προσέγγιση του ΠΑΟΚ σε τίτλο μετά από 13 ολόκληρα χρόνια! Σε αυτές τις αναμετρήσεις δοκιμάζεται το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ στην ανατολή της εποχής Ιβάν Σαββίδη σε αγωνιστικό επίπεδο.

 Δε λέμε. Καλά και άγια είναι και το VIS TRACK LIVE και το VIS TRACK GPS. Χρήσιμα και αναγκαία είναι τα χιλιόμετρα συνολικά του ΠΑΟΚ και ξεχωριστά κάθε παίκτη του. Η τεχνολογία είναι πυλώνας ανάπτυξης μιας ομάδας. Η χρήση της επί της ουσίας κι ουχί επί των εντυπώσεων είναι καθοριστική. Πρέπει όμως, να αξιοποιηθεί για να εκτιμηθεί από τους φίλους του «δικέφαλου».

 Είπαμε: Κοντά στο καλό σκορ θέλουν και το καλό θέαμα. Το δικαιούνται. Έτσι θα πεισθούν, ότι αξίζει τον κόπο σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, να κάνουν πέτρα την καρδιά τους. Έτσι θα στηρίξουν την ομάδα τους. Έτσι θα ανανεωθούν η πίστη κι η εμπιστοσύνη σε αυτήν.

 Με τις μεταγραφικές συσκέψεις, με την οργάνωση στο scouting, με την παρουσίαση της τελευταίας λέξης της τεχνολογικής μόδας και με αναφορές σε ρήξεις με το κατεστημένο και κόντρες με το σύστημα διαμορφώνεται μεν, ψυχολογία θετική στον κόσμο. Δεν είναι όμως, σταθερή!

Είτε το θέλουν ορισμένοι (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε … Είναι γνωστοί τοις πάσι!) ο ΠΑΟΚ είναι αετός μόνον όταν ο κόσμος είναι τα φτερά του.

Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου