Advertisement

Το λέει η καρδιά του. Έχει και κάκαλα ο Ιβάν !


 Εκτός από το μυαλό (και την τσέπη και την τσέπη …), το λέει και η καρδιά του Ιβάν Σαββίδη. Πέρασαν πολλά, πάρα πολλά χρόνια από την εποχή που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε αφεντικό – κατά πως φαίνεται – με κάκαλα!  Και το καλύτερο; Δεν φαίνεται απλά, να τα έχει. Φαίνεται και να τα δείχνει. Με την καλή έννοια …

 Θα βλέπουν και θα χαίρονται από εκεί ψηλά ο Γιώργος Παντελάκης, ο Χάρης Σαββίδης κι ο Θωμάς Βουλινός. Επιτέλους μετά από αυτούς, να βαδίζει στον δρόμο τον οποίο χάραξαν εκείνοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κατ’ αρχήν βεβαίως, βεβαίως.

 Με άλλα λόγια; Να είναι και να δείχνει «μπος». Να στηρίζει θεωρητικά και πρακτικά την ομάδα. Να αισθάνεται η ομάδα τον επικεφαλής της με κάκαλα. Να βγαίνει μπροστά σε θέματα αρχής. Και να στέκεται δίπλα της στις μεγάλες μάχες ...

 Πέρα από εάν τελικά, κι εφ όσον πάει ο «τσάρος» της Τούμπας στο «Γ. Καραϊσκάκης απόψε. Πέρα από το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Πέρα δηλαδή από οποιοδήποτε στο ντέρμπι … Ο Ιβάν Σαββίδης απέδειξε, ότι το λέει (κι) η καρδιά του.

 Δεν είχαμε φυσικά, αμφιβολία περί τούτου. Απλά, τα γεγονότα το αναδεικνύουν. Εξάλλου χωρίς καρδιά , με όση εύρος μυαλού κι όσο βάθος τσέπης και να διέθετε, ο Ιβάν Σαββίδης χωρίς καρδιά δεν έμπλεκε στην Ελλάδα. Και δεν έβγαινε μπροστάρης στον ΠΑΟΚ. Σε μία περίοδο κατά την οποία ο τόπος στενάζει. Χαραμάδα φωτός δεν φαίνεται στο σκοτάδι του. Οι πολιτικοί στον ψεύτικο κόσμο τους, κοροϊδεύουν. Κι οι πολίτες στο αληθινό υποφέρουν.

 Έτσι ή αλλιώς, οι τελευταίες ενέργειες του «τσάρου» της Τούμπας (δεν τον ελαφρύνουν πάντως, από το βάρος της άδοξης αποχώρησης του Πάμπλο Γκαρσία …) διαμόρφωσαν ιδανική ατμόσφαιρα στην ομάδα του ΠΑΟΚ ενόψει του τεστ με τον Ολυμπιακό. Η μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης «φτιάχθηκε» εντυπωσιακά από τον εκ Ρωσίας ορμώμενο ομογενή επιχειρηματία,  ηγέτη της ΠΑΕ.  Σφυρηλατήθηκε η ψυχολογία της. Έκανε τα αδύνατα, δυνατά πριν από τη σέντρα ο Ιβάν Σαββίδης.

 Μετά; Οι παίκτες κι ο προπονητής παίζουν στο γήπεδο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τον Γιώργο Δώνη και τις επιλογές του…

 Η σπουδαιότητα των ενεργειών όμως, του Ιβάν Σαββίδη ουδόλως εξαρτάται από το αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ιβάν Σαββίδης – για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι – φαίνεται, ότι στο επί χρόνια ακέφαλο σώμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτό το οποίο της έλειπε. Την κεφαλή της ! Και το λέει κι η καρδιά της!  Φαίνεται να έχει και κάκαλα!

pamesports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου