Advertisement

Προχωράει σε πληρωμές ο Μπάνε!



Η ομάδα επέστρεψε αργά το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη αλλά ο Μπάνε Πρέλεβιτς ήταν από νωρίς στα γραφεία και ασχολήθηκε με θέματα της ΚΑΕ.


Είχε μάλιστα επαφές με τον διαφημιστή Ακη Τσώλη και τους Κούβελα και Ντρόμπνιακ που έχουν λαμβάνειν χρήματα στο πλαίσιο του άρθρου 99. Τους δόθηκε η υπόσχεση πως από τη στιγμή που θα εισρεύσει ρευστό στα ταμεία της ΚΑΕ θα πληρωθούν άμεσα και οι ίδιοι. Μάλιστα την 1η Απριλίου αναμένεται μια νέα δόση, μεγαλύτερη μάλιστα από την προηγούμενη, από τον Ιβάν Σαββίδη στο πλαίσιο της συνεργασίας για την εκμετάλλευση του σήματος οπότε θα γίνουν πληρωμές προς τους έχοντες λαμβάνειν.

Στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν να περιμένουν χρήματα από τον Ντόνι ΜακΓκράθ με την πλευρά του παίκτη να διαβεβαιώνει πως θα καταβάλλει την πρώτη δόση του διακανονισμού από τη στιγμή που θα πληρωθεί από την Ζάλγκιρις κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να εμπλακεί σε μία δικαστική διαμάχη που θα είναι και χρονοβόρα όμως εφόσον ο Αμερικανός εξακολουθήσει να είναι ασυνεπής, η ΚΑΕ θα εκμεταλλευτεί τον όρο του συμφωνητικού που της επιτρέπει να στραφεί μέσω της FIBA κατά του παίκτη.

Κυριακή λόγω βόλεϊ

Μια αναγκαστική διαφοροποίηση του προγράμματος της ομάδας υπήρξε χθες σε σχέση με τον επερχόμενο αγώνα με τον Ηλυσιακό. Αυτός είχε οριστεί για το Σάββατο 30 του μήνα όμως λόγω της πραγματοποίησης της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος βόλεϊ, οπότε όλοι οι αγώνες θα πρέπει να γίνουν την ίδια μέρα και ώρα. Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ θα παίξει Σάββατο στο «παλατάκι» με τον Ολυμπιακό οπότε το παιχνίδι του μπάσκετ με τον Ηλυσιακό ορίστηκε για την Κυριακή στις 16:00 χωρίς τηλεοπτική μετάδοση. Το ότι η ποδοσφαιρική ομάδα θα παίξει με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας στις 19:30 δεν μπορεί δηλαδή να επηρεάσει την προσέλευση του κόσμου.

Αρνητικά και θετικά από το Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο ο ΠΑΟΚ έκανε το χειρότερο πρώτο δεκάλεπτό του στο φετινό πρωτάθλημα πετυχαίνοντας μόλις 10 πόντους. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοσή του ήταν οι 13 πόντοι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα και στο εκτός με τον Ηλυσιακό. Το -12 του 10ου λεπτού είναι και η μεγαλύτερη εις βάρος του ΠΑΟΚ διαφορά σε αυτό το διάστημα των αγώνων του, αφού βρέθηκε στο -8 με τον Αρη το περασμένο Σάββατο (14-22). Η κακή αρχή, αλλά βέβαια και ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε η τέταρτη περίοδος δεν μπορούν παρά να δείχνουν πώς επέδρασε στους παίκτες και η κούραση από τα δύο ματς σε πέντε μέρες.

Βέβαια στον αντίποδα οι 27 πόντοι της δεύτερης περιόδου στο Ρέθυμνο, αποτελούν ισοφάριση της δεύτερης καλύτερης επίδοσης της ομάδας σε ένα δεκάλεπτο. Τόσους είχε στο 3ο δεκάλεπτο στο ματς της Καβάλας, στο 4ο του ματς της Ρόδου και στο 2ο του εντός έδρας αγώνα με τον Αρη. Κορυφαία επίδοση παραμένουν οι 28 της 4ης περιόδου στον εντός έδρας αγώνα με την Καβάλα.

Ηταν πλήγμα τα ριμπάουντ

Δεν χρειάζεται δίπλωμα προπονητικής κανείς για να αντιληφθεί πως τα 16 επιθετικά ριμπάουντ του Ρεθύμνου ήταν πολλά και σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος στον προχθεσινό αγώνα. Αυτό μάλιστα το νούμερο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τον φετινό ΠΑΟΚ αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση αντιπάλου του, ήταν τα 15 επιθετικά ριμπάουντ που είχαν στις έδρες τους Ολυμπιακός και Πανιώνιος. «Δεν ήταν θέμα συγκέντρωσης ή κούρασης αλλά αγωνιστικό. Παίζαμε ζώνη «3-2» και έπρεπε οι ψηλοί μας να βγαίνουν στις γωνίες, οπότε δινόταν χώρος στους αντιπάλους για επιθετικά ριμπάουντ» έλεγε χθες ο Τέλης Ζουρνατζίδης. Ακόμη αυτό ήταν το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο οποίο ο αντίπαλος του εκτέλεσε μονοψήφιο αριθμό βολών (8). Αυτό ήταν πάντως το πρώτο ματς μακριά από την Πυλαία στον οποίο ο ΠΑΟΚ δεν δέχτηκε καλάθι από αιφνιδιασμό κάτι που έγινε μόνο στο εντός έδρας ματς με τον Ικαρο.

Ρεκόρ καριέρας

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει βρει πλήρως πια τον ρυθμό του μετά την απουσία του ενός μήνα και το πιστοποίησε με την εξαιρετική εμφάνιση του προχθές στο Ρέθυμνο. Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ μάλιστα σημείωσε 18 πόντους που αποτελούν ρεκόρ καριέρας στην Α1. Προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του, ήταν οι 15 πόντοι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στους Κρητικούς στο «παλατάκι». Ακόμη με τα εννιά ριμπάουντ του ξεπέρασε τα 100 στην καριέρα του στην Α1 (103).

Στο μεταξύ οι έξι ασίστ που είχε στο Ρέθυμνο αποτελούν ρεκόρ στην σεζόν για τον Κώστα Χαραλαμπίδη που είχε από πέντε κόντρα σε Ηλυσιακό εκτός, ΚΑΟΔ εντός και Κολοσσό εκτός έδρας. Μεγαλύτερη επίδοση για τον φετινό ΠΑΟΚ παραμένουν οι επτά που είχε ο Ντόνι ΜακΓκράθ στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο. Εξάλλου με τα δύο τρίποντα που ευστόχησε, ο Γιώργος Δέδας έφτασε τα 70 στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ και με το ένα ριμπάουντ, συμπλήρωσε τα 100 με τον «Δικέφαλο» στην Α1.

Εφηβικό: 100αρα και πρόκριση

Στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Θεσσαλονίκης πέρασε το εφηβικό του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιώργου Βαβρίτσα δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον Αχιλλέα Θερμαϊκού τον οποίο νίκησε στο «παλατάκι» με 101-59.

Δεκάλεπτα: 30-23, 56-33, 84-44, 101-59. Διαιτητές: Γαζέτας-Χιωτάκης

ΠΑΟΚ (Βαβρίτσας): Απιδόπουλος Δ. 15, Σταυρόπουλος, Χονδρόπουλος 6, Στεφανίδης 4, Γκάτζιας 22 (1), Κόνιαρης 7 (1), Πάππος 13, Λιάπης 20 (1), Τσουτσούκας 2, Κώττας 12, Απιδόπουλος Γ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ (Στρατής): Αλατσατιανός, Καρούλης 11 (3), Δουβής 15 (1), Σταματίου, Σταύρου, Αγριόπουλος 5 (1), Ντάλας, Καργάκης, Αχτινούδης 2, Σπάχος 26 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου