Advertisement

Πώς προέκυψε η δήλωση Σαββίδη για τα πλέι οφ


Η τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για έναρξη των πλέι οφ πριν τον τελικό του Κυπέλλου έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής συζήτησης στη Λίγκα

Μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη για τις ημερομηνίες των αγώνων των πλέι οφ και του Κυπέλλου Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μέσω της γραπτής τοποθέτησής του στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ τόνισε: "Είμαστε ενάντιοι στις αλλαγές ημερομηνιών στη διάρκεια της περιόδου, ειδικά τώρα που μέχρι τους ημιτελικούς έμεινε πολύ λίγος καιρός. Προτείναμε μια εποικοδομητική λύση – να μη γίνουν αλλαγές στις ημερομηνίες του Κυπέλλου, αλλά να παίξουμε ένα παιχνίδι στα πλέϊ οφ πριν από τον τελικό του Κυπέλλου".

Η πρόταση Σαββίδη είναι αυτή που προκρίνει και η πλειοψηφία των ομάδων, καθώς, με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται 21 Απριλίου, θεωρείται πολύ μεγάλο το διάστημα απουσίας από τους αγώνες μέχρι τις 14 Μαΐου που αρχικά προγραμματιζόταν να αρχίσουν οι αγώνες κατάταξης. Με δεδομένο ότι η ΕΠΟ, βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου δεν μπορεί να αλλάξει την ημερομηνία του τελικού (11 Μαΐου), αυτό που θελουν οι ομάδες είναι η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ να διεξαχθεί 1 ή 8 Μαΐου.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει νέα σύσκεψη ανάμεσα στις ομάδες που έχουν πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Πανθρακικός) αλλά και εκείνων που διεκδικούν τις θέσεις στα πλέι οφ του πρωταθλήματος (Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Skoda Ξάνθη) που θα εισηγηθούν το παραπάνω σενάριο στην ΕΠΟ.

Το μόνο πρόβλημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η Αστυνομία θα εγγυηθεί τη διεξαγωγή αγώνων την Πρωτομαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου