Advertisement

"Κλειδί" ο ελληνικός κορμός...

"Κλειδί" ο ελληνικός κορμός...

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του και η επιλογή να γίνει φέτος μια ελληνική ομάδα "βγαίνει" για τα καλά. Και δεν μιλάμε μόνο αγωνιστικά... Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας.

Η νίκη επί του Αρη αποτέλεσε συνέχεια της πολύ καλής πορείας του ΠΑΟΚ, ο οποίος φέτος δείχνει αν μη τι άλλο πως είναι μια σοβαρή ομάδα. Σωστά τόνισε ο Κώστας Χαραλαμπίδης μετά το τέλος του αγώνα με τους "κίτρινους" ότι ο "Δικέφαλος" έχει αγωνιστική ταυτότητα και αυτό αποδεικνύεται από την όλη παρουσία των "ασπρόμαυρων". Εκτός όλων των άλλων, πάντως, φαίνεται πως η επιλογή να γίνει μια... ελληνική ομάδα "βγαίνει" μέχρι στιγμής και δεν μιλάμε μόνο αγωνιστικά. Είναι αλήθεια πως ο ελληνικός κορμός αποτελεί ένα μεγάλο "όπλο" του ΠΑΟΚ την φετινή χρονιά καθώς οι παίκτες στη κυριολεξία δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Παρά τα όποια προβλήματα, οι καλαθοσφαιριστές του "Δικεφάλου" έχουν αντιδράσει ιδανικά και σίγουρα σε αυτό έχει παίξει ρόλο το ότι είναι... ντόπιοι.

Αυτό γιατί όλοι τους γνωρίζουν πολύ καλά ποια φανέλα φοράνε και δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και πριν πολύ δύσκολα ματς και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ενίοτε η ομάδα, πάντα έχουν πίστη για την νίκη. Αυτή η αισιοδοξία ναι μεν πηγάζει από την αγωνιστική εικόνα που έχει δείξει ο ΠΑΟΚ φέτος, ωστόσο είναι γεγονός πως οι παίκτες του "Δικεφάλου" γνωρίζουν καλά σε μια ομάδα είναι και πως αυτή είναι... καταδικασμένη για επιτυχίες.

Και αυτό ισχύει τόσο για τους έμπειρους, όσο και για τους νεότερους παίκτες... Πέραν αυτού, δεν είναι σε καμιά περίπτωση... μισθοφόροι σκεπτόμενοι μόνο τα χρήματά τους. Κάνουν την απαιτούμενη υπομονή μέχρι να πληρωθούν (και μπράβο τους γι' αυτό), ενώ οι ξένοι είναι πιο "ευαίσθητοι" σε αυτό το ζήτημα. Γενικώς, ανεξαρτήτως σε ποια θέση θα καταλήξει ο ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν (στόχος φυσικά πρέπει να είναι μόνο η τρίτη θέση, άσχετα αν ορισμένοι εκφράζουν την άποψη πως αυτή σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια δεν δίνει κάτι το... ιδιαίτερο πλέον), στον "Δικέφαλο" θεωρούν πως έχει πετύχει η επιλογή στο να "φτιαχτεί" μια ομάδα με ελληνικό κορμό. Πραφανώς σε αυτό έχουν δίκιο και είναι απαραίτητο αυτός ο κορμός να διατηρηθεί.

Φυσικά είναι γνωστό πως στον ΠΑΟΚ θέλουν τους Δέδα, Παπαδόπουλο, Χαραλαμπίδη, Τσαιρέλη και Μαργαρίτη για την νέα σεζόν, όλοι τους επιβάλλεται να μείνουν καθώς εκτός όλων των άλλων στον "Δικέφαλο" ξέρουν πως ο κόσμος θα πρέπει να "δεθεί" περισσότερο με τους νυν παίκτες και αυτό θα γίνει με την παραμονή τους. Είναι αλλιώς μια ομάδα να αλλάζει σχεδόν όλη το καλοκαρί, αλλιώς να μένει ένας κορμός και ειδικά ελληνικός μιας και με τους ντόπιους οι φίλαθλοι "δένονται" πιο πολύ, όπως συχνά υπογραμμίζουν στον ΠΑΟΚ.

Πηγή: οlapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου