Advertisement

Όταν ο ΠΑΟΚ γίνεται πρώτο θέμα στο λιμάνι


Η αγνώστων ορίων δύναμη του Σαββίδη έχει ...ξεβολέψει για τα καλά τους πάντες στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει σε “ερυθρόλευκης” απόχρωσης σάιτ από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση για μείωση της ποινής του Σαλπιγγίδη από έξι αγωνιστικές σε μία. Οι λέξεις ΠΑΟΚ (κάποιοι προσπαθούν να την παραποιήσουν αλλά δεν είναι δυνατό να πέσουμε τόσο χαμηλά και να ασχοληθούμε με τη... λάσπη) και Σαββίδης αναφέρονται στα κείμενα που αναρτώνται πιο συχνά από τη λέξη Ολυμπιακός και αυτό είναι απόδειξη ότι ο μεγαλομέτοχος του "Δικεφάλου" έχει καταφέρει να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Θα ήταν χάσιμο χρόνου να “'απαντήσω” σ' αυτούς που βλέπουν ως σκάνδαλο την απόφαση για επιβολή τιμωρίας μίας αγωνιστικής στον Σαλπιγγίδη, γιατί δεν έχουν διαβάσει καλά-καλά τον κανονισμό. Στην περίπτωση του διεθνή επιθετικού, τα ενδεχόμενα ευθύς εξαρχής ήταν δύο. Αν η χειρονομία του στο ματς με τον Πλατανιά εκλαμβανόταν ως έργω εξύβριση (μούντζα) η τιμωρία του θα ήταν τέσσερις συν δύο (διπλασιασμένη κατά το ήμισυ) αγωνιστικές, αν όμως γινόταν δεκτή ως ανάρμοστη συμπεριφορά τότε μόνο μία (το... μισό δεν προσθέτει μία ακόμη αγωνιστική). Η Πειθαρχική της Λίγκας δέχθηκε το πρώτο σενάριο και η Δευτεροβάθμιο της ΕΠΟ, το δεύτερο. Αρα δεν υπήρχε καμία παρατυπία, ήταν απλά θέμα κρίσης της επιτροπής

Το συμπέρασμα, όμως, που βγαίνει από τον θόρυβο που προκλήθηκε είναι πώς ξεβολεύονται ορισμένοι και αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν. Δεν ξέρουν, όμως και πώς να αντιδράσουν. Κι αυτό γιατί ο Σαββίδης δεν είναι μέρος του ελληνικού επιχειρηματικού συστήματος που πάντα έχει τις γνωστές του αδυναμίες. "Παίζει" σε πιο υψηλά επίπεδα (συναντήσεις με Σαμαρά, εξαιρετικές σχέσεις με Πούτιν, συνομιλίες με την ηγεσία της Γκαζπρόμ) που προκαλούν "βραχυκύκλωμα" στις παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης.

Ίσως πολλοί να μην έδωσαν ιδιαίτερη σημασία σε δύο γεγονότα, αλλά πραγματικά έχουν ξεχωριστή σημασία.

Το πρώτο, ότι μετά τις δηλώσεις του Σαββίδη για την συνάντηση που είχε με τον Μαρινάκη και τα χρήματα που δεν θέλει να ρίχνει στη λεκάνη, δεν υπήρχε καμία επίσημη αντίδραση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ή κάποιο στέλεχός της (π.χ. Σάββας Θεοδωρίδης), σε αντίθεση με αυτό που συνήθιζε να κάνει κάθε φορά που, για παράδειγμα, τιτίβιζε ο Γιάννης Αλαφούζος στο twitter.

Και το δεύτερο, πώς ο Σαββίδης βροντοφώναξε για τεράστια αδικία και προανήγγειλε κινήσεις σε επίπεδο FIFA και UEFA, σε περίπτωση που τιμωρούταν ο Σαλπιγγίδης και δικαιώθηκε, ενώ σε παλιότερα χρόνια επικρατούσε η λογική της επίδειξης δύναμης σε όποιον τολμούσε να σηκώνει κεφάλι.

'Όλα αυτά δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητα γιατί δείχνουν πώς, κατά βάθος κι ας μην θέλουν να το παραδεχθούν, η αγνώστου μεγέθους δύναμη του Ιβάν Σαββίδη φοβίζει και τον Ολυμπιακό και τους παράγοντες του.

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά και όσα γίνονται από τον Σαββίδη δεν αλλάζουν το γεγονός πώς ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί του ντέρμπι. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως, πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο δυναμισμό και τη φιλοδοξία που βγάζει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Άλλωστε, οι ίδιοι είναι που στην ευχετήρια επιστολή τους προς τον εορτάζοντα μεγαλομέτοχο χθες, τονίζουν πώς με την υποστήριξή του και την δική τους προσπάθεια ο ΠΑΟΚ θα πετύχει τους στόχους του στο τέλος της σεζόν.

Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου