Advertisement

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ όπως ...Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ όπως ...Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ!

Αν σας μπέρδεψε ο τίτλος, ο Γιώργος Μύρτσος είναι εδώ για να ...σας μπερδέψει περισσότερο! Τι σχέση έχουν τα κόμματα με το αποψινό ντέρμπι; Η απάντηση με ένα κλικ!

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟΚ είναι ένα ντέρμπι που μαγνητίζει. Ο Ολυμπιακός παίζει μόνο για το γόητρο, αλλά και για να κάνει μία πρόβα τζενεράλε για τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι πολύ πιθανό, άλλωστε, στον τελικό να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Στον Ολυμπιακό, επίσης, μία νίκη θα έχει ψυχολογικό αντίκτυπο και όχι βαθμολογικό, αφού έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα το έχει πάρει.

Στον ΠΑΟΚ έχουν και βαθμολογικό κίνητρο, αφού τους "καίει" το αποτέλεσμα του αγώνα. Αν χάσει ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο και κερδίσει, παράλληλα, ο Αστέρας Τρίπολης στο δικό του παιχνίδι, θα μεγαλώσει κι άλλο η μεταξύ τους διαφορά. Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, γιατί παίζει και στην έδρα του. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, δεν έχει δείξει τίποτα από πλευράς ποιότητας. Ειδικά στα μεγάλα ματς...

Αλλά θυμίζω πως οι μεγάλοι παίκτες και οι μεγάλες ομάδες, είναι για τα μεγάλα παιχνίδια, τα ντέρμπι. Πιστεύω το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι ένα crash test για την επόμενη μέρα και του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Για το πώς θα χτιστούν ενόψει της νέας σεζόν, δηλαδή.

Γιατί είναι ορατό, πλέον, ότι το αντίπαλον δέος του Ολυμπιακού είναι ο ΠΑΟΚ. Πάντα στην Ελλάδα υπήρχε η διαρχία: από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι τον Νταϊφά και τον Βαρδινογιάννη, τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη στη συνέχεια, τους πολυμετοχικούς με τον Μαρινάκη μετά και, τώρα, τον Ιβάν με τον Βαγγέλη. Καλό θα είναι, όμως, αυτό το δίδυμο του Σαββίδη με τον Μαρινάκη, να ωφελήσει λίγο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί οι προηγούμενες κόντρες, μόνο κακό έκαναν.

Το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός θα "ανοιχτεί" για τη νίκη, για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για λόγους πρεστίζ μετά την "παρασκηνιακή ήττα" στο θέμα του Σαλπιγγίδη. Ο Ολυμπιακός θέλει ρεβάνς στο γήπεδο, για να κάνει το 1-1. Ο Ιβάν, όμως, θα θέλει να κάνει το 2Χ2, αυτή τη φορά στο προσκήνιο...

sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου