Advertisement

Άλλη ομάδα με Σαλπιγγίδη


Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον Σαλπιγγίδη που έχει όλο το... πακέτο και δίνει άλλη διάσταση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τι έχει κάνει ο διεθνής άσος κόντρα στους Ερυθρόλευκους και γιατί κάνει τον Δώνη να χαμογελάει.

Δύο φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει κλέψει την παράσταση εκτός αγωνιστικών χώρων, καθότι άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν αφήνει τα μίντια να εισχωρήσουν στην προσωπική του ζωή: η πρώτη ήταν με την κάθοδό του προς τον Παναθηναϊκό, κάτι που ποτέ δεν μπόρεσε να χωνέψει κομμάτι του κόσμου του ΠΑΟΚ και η δεύτερη ήταν με αυτή τη χειρονομία στον αγώνα με τον Πλατανιά στα Χανιά.

Πέραν των συμμετοχών του όμως στα επόμενα ματς του ΠΑΟΚ και δη στο Κύπελλο, λόγω της εξαφάνισης της ποινής, την οποία εξ αρχής είχαμε χαρακτηρίσει υπερβολική, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία ανάλυση για το τι μπορεί να προσφέρει ο «Σάλπι» στο ντέρμπι του Γεώργιος Καραϊσκάκης την Κυριακή (31/3).

ΗΓΕΤΗΣ

Γιατί με λίγα λόγια ο Γιώργος Δώνης έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση, βλέποντας ότι έχει τον διεθνή άσο στη διάθεσή του;

Θα θυμίσουμε μία δήλωσή του προπονητή του: «Είναι ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα μας».

Αυτό από μόνο του λέει πολλά, καθώς σε τέτοιες δύσκολες έδρες θέλεις ποδοσφαιριστές μπαρουτοκαπνισμένους από ντέρμπι (και μάλιστα με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Εθνική ομάδα), από δεθνείς αγώνες, από προσωπικότητες. Που δεν θα κρυφτούν στα δύσκολα, θα βγουν μπροστά και θα σηκώσουν την ομάδα στην πλάτη τους, αν χρειαστεί.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Η γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ αποκτάει άλλη οντότητα με τον Σαλπιγγίδη κοντά στον Στέφανο Αθανασιάδη. Μπορούν να παίξουν στην ευθεία, μπορούν να ανακατέψουν την αντίπαλη άμυνα, να κρατήσουν πίσω τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και όχι μόνον. Ο Θεσσαλονικικός επιθετικός μπορεί να παίξει μέσα στην περιοχή, όσο και λίγο πιο έξω αν χρειαστεί, ως περιφερειακός. Αν χρειαστεί μπορεί να παίξει και δεξί χαφ, μία θέση που έπαιξε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον Παναθηναϊκό.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ

 Το ψαλίδι του στον αγώνα με την Κέρκυρα ψηφίστηκε ως το καλύτερο γκολ της 23ης αγωνιστικής. Ο Σαλπιγγίδης μπορεί να απειλήσει με σουτ, να τρυπώσει στην αντίπαλη άμυνα, να βάλει γκολ εκεί που δεν το περιμένεις. Ο Νέτο Γκουερίνο μάλιστα είχε αναφέρει με αφορμή αυτό το γκολ (δύο σε εκείνο το ματς) ότι «είναι ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός».

ΜΑΡΚΑΡΕΙ

 Δεν είναι ο επιθετικός που θα περιμένει την πάσα κατασκηνώνοντας στην αντίπαλη περιοχή, άλλωστε αυτοί οι ποδοσφαιριστές σιγά-σιγά εκλείπουν. Γυρίζει πιο πίσω μαρκάρει και μάλιστα, δεν σε αφήνει να πάρει ανάσα. Σε αυτό τον βοηθάει και το γεροδεμένο κορμί του κοντόσωμου ποδοσφαιριστή. Βάζει τα πόδια στη φωτιά.

ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ

Είναι ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του πρωταθλήματος στο 2013. Εχει πετύχει 6 γκολ σε 10 ματς και συνολικά φέτος 9 τέρματα σε 22 αγώνες (τις 20 βασικός).

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ

Ο 32χρονος επιθετικός είναι πολυδιάστατος στο παιχνίδι του και βοηθάει όχι μόνο με τα γκολ, αλλά και με τις ασίστ που δίνει. Εχει 5 ασίστ τη φετινή περίοδο και 35 σουτ προς την εστία με 11 επιτυχημένα στα 48 γεμίσματα στην περιοχή. Εχει 83 πετυχημένες πάσες, 10 περισσότερες από τον Αθανασιάδη. Στην καριέρα του έχει πετύχει περισσότερα από 180 γκολ.

ΚΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΚΟΛ

Είναι τρίτος σε αυτή τη λίστα πίσω από τον πρώτο Ράφικ Τζιμπούρ και τον Στέφανο Αθανασιάδη. Σκοράρει ένα γκολ ανα 3,9 τελικές προσπάθειες, ενώ ο Αλγερινός του Ολυμπιακού 1/3,2 τέρματα και ο Αθανασιάδης 1/3,8.

ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΓΚΟΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στις 2 Φεβρουαρίου 2011 ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (1-0) για το Κύπελλο με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.  Είχε σκοράρει όμως και στις 6 Μαρτίου 2005 ισοφαρίζοντας σε 1-1 τους Ερυθρόλευκους, ενώ είχε πετύχει γκολ και στη βαριά ήττα του δικεφάλου του βορρά στις 30 Οκτωβρίου 2004 (5-1). Το πρώτο του γκολ εναντίον του Ολυμπιακού το είχε πετύχει στις 11 Ιανουαρίου 2004 σε ηλικία ούτε 23 ετών ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη τελικά (1-2 εκτός έδρας)! Δύο λεπτά μετά το γκολ του Καστίγιο είχε σκοράρει (Αναστασιάδης στον πάγκο). Γκολ που πανηγύρισε με… τρέλα, βγάζοντας και τη φανέλα του, ενώ ακολούθησε νικητήριο γκολ του Σπάσιτς στη Ριζούπολη.

Γενικά είναι πολύτιμος, καθώς μετράει και τρεις ασίστ εναντίον της ομάδας του Πειραιά. Οι δύο είναι με τον Παναθηναϊκό (4/3/2007  Ολυμπιακός- ΠΑΟ και 13/1/2008 ) και μία με τον ΠΑΟΚ στις 26/2/2006: ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός 1-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου